KÁL-VIN Pincészet - Révfülöp
KÁL-VIN Pincészet - Révfülöp
A KÁL-VIN Pincészet Kft. 1993-ban alakult a Varga család szőlő és borgazdaságából, ma is lendületesen fejlődő, a környék egyik meghatározó családi borászata. Szőlőterületeink nagyobb része a Káli-medence legjobb dülőiben található, de a Badacsonyi Borvidéken, a permi vöröshomokkő talajú Balatonrendesi szőlőhegyen is rendelkezünk szőlőültetvényekkel. Szőlőink az ország egyik legkiválóbb fehérbor termelő területén helyezkednek el. Fő fajtáink az Olaszrizling, Szürkebarát, Chardonnay. A választék bővítése érdekében termelünk Kéknyelű, Juhfark, Budai, Rózsakő, Vulcanus is
Borászati üzemünket Révfülöpön a hagyományosan "Mákvirág" pincének nevezett 100 éves épületegyüttesből fejlesztettük, amely jól megközelíthető, teljes infrastruktúrával ellátott helyen található. A teljes tárolókapacitás 2500 hl, melynek fele 70-100 hl-es hordókat befogadó, boltíves ászokpince. Másik fele saválló tartályokkal berendezett új pinceágak.Az üzem a borászat teljes folyamatát magába foglalja, a korszerű szőlőfeldolgozás- cefre és mustkezelés - irányított erjesztéstől az automata palackozóig.
Családunk borászati hitvallása a korszerű, igényes borászat és a történelmi borvidék hagyományainak ötvözete. Célunk, hogy termékeink, a kiváló magyar fehérborok palettáján önálló színt képviseljenek, hosszú távon megbízhatóan, megfelelő választékkal és magas minőséggel szolgáljuk ki fogyasztóinkat.
© kali.hu

KÁL-VIN Pincészet - Révfülöp